Sponsorprojecten

In Sint-Lodewijk zijn er kleine en grote sponsorprojecten en dit binnen alle entiteiten. In 2015 vragen wij speciale aandacht voor de Music ball in het BuBaO.

BuBaO Sint-Lodewijk is een school voor buitengewoon onderwijs (kleuter en lager) voor kinderen met een motorische beperking (aangeboren, door ziekte of ongeval een handicap verworven). Ondanks hun beperkingen kijken wij vooral naar kun kwaliteiten en leren hen die ook te ontdekken. Dit ‘ontdekken’ stimuleren we op verschillende domeinen zoals via geluiden, voelen, interactie, samenwerken…

musicVorig schooljaar kochten we een Music Ball voor de kinderen van onze lagere school. De Music Ball kan best omschreven worden als een bal die muziek maakt wanneer iemand de slinger in beweging zet. Hoe langer de slinger wordt rondgedraaid, hoe langer de muziek speelt. De Music Ball voorziet tevens in een USB-aansluiting waardoor wij ook zelf onze liedjes kunnen laten spelen.

Er gaat, letterlijk, geen speeltijd voorbij waarin de Music Ball niet gebruikt wordt. Vanaf dag één waren onze kinderen laaiend enthousiast en zien we dat de aankoop een schot in de roos is.

Hier begint het verhaal van onze kleuters: ze zijn best jaloers! Zij hebben ook de motorische vaardigheden om de Music Ball te bedienen en wij geloven sterk dat dit hen ook vooruit kan helpen op vlak van motoriek, spel en samenwerking. De kleuters leren daarbij al spelenderwijs liedjes herkennen en memoriseren. Daarnaast zouden dans en muziek voor heel wat spelplezier kunnen zorgen tijdens hun speeltijden.

Aangezien onze financiële middelen beperkt zijn, hopen we jullie te kunnen aanspreken hierin een steun te zijn. De Music Ball kost 3.527,15 euro incl. btw.  

Bijdrages voor dit project kunt u storten op rekeningnummer  BE87-7330-3162-8494 met mededeling 'music ball' ? Steunt u liever een ander project? Heeft u een fiscaal attest nodig? Dan gebruikt u de mededeling 'music ball + fiscaal attest'.

Steunt u liever een ander project? Heeft u nog vragen? Neem contact op met Eline Huttener via mail op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  voor meer uitleg over alle sponsormogelijkheden binnen Sint-Lodewijk.