Mobiele eenheid

Het mobiel team richt zich naar kinderen en adolescenten met een motorische beperking of een vermoeden van een beperking, die niet naar school gaan in Sint-Lodewijk.

Het mobiel team begeleidt jongens en meisjes met een motorische beperking van 1-25 jaar afkomstig uit de regio Oost-Vlaanderen en Zuid Brabant.

We geven ouders en andere betrokkenen rond het kind, advies, training en begeleiding.

We gaan er voor om kinderen en jongeren zo zelfstandig mogelijk te laten functioneren in een inclusieve samenleving; hun eigen leefomgeving.

De werking van de mobiele eenheid is gestart in 2013 en werd doorheen de tijd steeds verder uitgebouwd op basis van vragen, verwachtingen en nood aan extra ondersteuning van gezinnen met een kind met een motorische beperking.

Ouders nemen een centrale plaats in. We vertrekken vanuit de mogelijkheden, verwachtingen en specifieke ondersteuningsnoden van elk gezin en het kind. We zien het gezin ruimer dan enkel het kerngezin.

Dit aanbod geldt dan ook voor ouders, familie en andere professionelen

Graag delen we de kennis en expertise met ouders en betrokkenen (Gon –leerkrachten, leerkrachten, privé-therapeuten,…).

Dit proberen we te realiseren door middel van tips en advies door te geven en proberen we de beperking van de kinderen om te buigen naar mogelijkheden en hun zelfstandigheid te verhogen.

Concreet gebeurt dit door een deel van de begeleiding met het kind of de jongere te werken en het andere deel van de tijd wordt besteed aan het doorgeven van tips en advies.

De begeleiding vindt voornamelijk plaats in het vertrouwde thuismilieu, maar kan ook op de school, in de sportclub, in de kinderopvang….

Of ook in Sint Lodewijk zelf, dit noemt dan ambulante begeleiding

Wie ?

Dit zijn de begeleiders die deel uit maken van het team:

De begeleiding gebeurt door ervaren medewerkers: kinesitherapeuten, ergotherapeuten, specialisten in aanpassingen van hulpmiddelen, logopedist, maatschappelijk werker, begeleiders

Hartelijkheid, Innovatie, professionaliteit maar vooral flexibiliteit zijn ons handelsmerk.

Hoeveel kost het voor ouders ?

Een begeleiding kost minimaal 1 uur en maximaal 2uur.

De kostprijs voor een sessie is 5.10 euro.

Hoe?

Ouders kunnen zich aanmelden via telefoonnummer 09 272 51 07 of 0475 53 11 81. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. kan ook. Dan belt de verantwoordelijke zo snel mogelijk contact met u op.  Tijdens het telefonisch gesprek wordt er al veel bevraagd. Past het kind in de doelgroep, wordt het nog door andere diensten begeleid? Zo ja,wordt er een intakehuisbezoek gepland.

De frequentie van de begeleidingsmomenten wordt bepaald in samenspraak met de ouders, afhankelijk van de ondersteuningsvraag en binnen de grenzen van de mogelijkheden van het team

De begeleiding start na de ondertekening van Charter en Protocol, hierin worden ook de doelstellingen van de begeleiding in opgenomen.

Er dienst rekening gehouden te worden met een zekere wachttijd.