Aanmeldingen

Aanmeldingen op Sint-Lodewijk liggen momenteel stil tot 19 augustus 2019 vanwege de vakantieperiode. Vanaf dan zijn aanmeldingen opnieuw mogelijk. BuBaO Sint-Lodewijk en BuSO Opleidingsvorm 1 zijn momenteel volzet, waardoor nieuwe aanmeldingen op de wachtlijst terechtkomen.

INSCHRIJVEN

Voorwaarden:

Alle leerlingen die beschikken over een attest type 4, dus leerlingen met een motorische beperking, zijn welkom in onze scholen. Bij de inschrijving in het BuSO moet de leerling ook beschikken over een attest met de correcte opleidingsvorm. Indien u nog niet over een verslag type 4 beschikt, kan u zich toch al laten registreren als kandidaat-leerling. Het verslag moet er zijn ten laatste bij de start van de lesbijwoning.

Wij maken geen onderscheid naar afkomst, geslacht, ras, geloof of geaardheid van de leerling. Wel vragen wij om bij de start van de lesbijwoning ons pedagogisch project ingebed in het schoolreglement te onderschrijven en te handtekenen voor akkoord.

Start inschrijvingsperiode

De inschrijvingen starten op maandag 11 maart 2019 vanaf 9u.

Capaciteit:

Het aantal leerlingen per doelgroep is belangrijk om een kwalitatieve pedagogische werking te kunnen garanderen. Daarvoor houden wij ook rekening met onze infrastructuur.

Onze maximumcapaciteit wordt jaarlijks meegedeeld op deze site en vindt u hier:

BuBaO   Sint-Lodewijk Capaciteit
School 70
Kleuters 11
Lager 63
BuSO   Sint-Lodewijk Capaciteit
School 120
OV1 39
OV4

84

Voor schooljaar 2019-2020 zijn er, wegens een lage uitstroom voorlopig geen vrije plaatsen. Leerlingen die komen inschrijven vanaf 11 maart worden geregistreerd op het inschrijvingsregister. Zodra er plaatsen vrijkomen, volgen we de chronologie van dit inschrijvingsregister en dit tot en met de 5e schooldag van oktober.

Daarnaast engageren we ons om elke vraag van een leerling die behoort tot een overcapaciteitsgroep (zie verder) individueel te bekijken en af te wegen. Indien mogelijk kunnen we voor leerlingen uit deze groepen een extra plaats in overcapaciteit voorzien.

Overcapaciteitsgroepen:  

- Leerlingen geplaatst door jeugdrechter of comité voor bijzondere jeugdzorg  

- Leerlingen die als (semi-)intern verblijven in een (semi-)internaat  

- Leerlingen die opgenomen zijn in een voorziening van residentiële opvang  

- Leerlingen die verblijven in een centrum voor kinderzorg en gezinsondersteuning (enkel BuBaO)

Aarzel niet om contact op te nemen. We gaan graag met u in gesprek om samen een oplossing te zoeken.

Contact Liesbet Michiels,

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Tel. 09 272 55 02  of  0476 81.63.15