In de kijker

Bezoek ons op Dag van de Zorg

Op Dag van de Zorg, op zondag 17 maart, stellen fotografe Lieve Blancquaert en onze leerlingen en bewoners vol trots hun fotoproject '150 jaar in beweging' voor in de kapel van Sint-Lodewijk.

Via tal van andere activiteiten dompelen we je graag onder in onze werking waarbij zowel onderwijs, ondersteuning als zorg voor mensen met een motorische beperking aan bod zullen komen. Zo zijn er onder andere rondleidingen, een kermis, een rolstoelparcours, je kan de Tovertafel komen uitproberen, langs onze wall of fame kuieren, koken met een beperking, hulpmiddelen uitproberen, de bouwplannen van het hoofdgebouw bezichtigen en ga zo maar door.

Zin in een kleine pauze? Je kan een hapje eten in de foodmarket, iets lekkers drinken in Bar Louis of de Bubblebar en als dessertje raden we de lekkere pannenkoeken van de eenheid Kinderen aan.

Dit alles overspoelen we graag met een muzikaal sausje dat wordt verzorgd door Arco Baleno, De Vette Pistons en Les Amies de Charles.

PS Dit jaar gaat onze opendeurdag op Dag van de Zorg door, en niet in mei.

Tot dan!

Sint-Lodewijk steunt Berrefonds

Sint-Lodewijk kan helaas niet zelf geselecteerd worden als goed doel van de Warmste Week, maar we willen wel zelf een steentje bijdragen aan een warmere wereld. Sint-Lodewijk onderneemt een heleboel acties ten voordele van het Berrefonds. Dat is een vzw die steun biedt aan ouders die een ongeboren of jong kindje verloren zijn. 

Benieuwd naar wat we zo allemaal doen?

  • meedoen aan de Warmathon in Gent
  • een mini-warmathon op Sint-Lodewijk
  • voetbal- en bocciawedstrijden
  • rosse muntjes verzamelen
  • music for live
  • zuivelverkoop
  • koekenbak

Sint-Lodewijk - 150 jaar samen toekomst maken

Dit schooljaar blaast Sint-Lodewijk 150 kaarsjes uit. Alles begon in 1869 toen De Zusters van Liefde een weeshuis en kostschool bouwden, naast de kloosterkapel die al enkele jaren eerder opgetrokken was. Doorheen de jaren onderging Sint-Lodewijk grote metamorfoses. Zo schittert het nieuwe internaatsgebouw Louisville sinds 2016 op campus Kwatrecht en zal ook het oude kloostergebouw in de nabije toekomst onder handen genomen worden. 

150 jaar Sint-Lodewijk, dat is niet niets. Deze feestelijke gelegenheid laten we niet onopgemerkt voorbij gaan. We staken een volledige feestkalender in elkaar. Even de belangrijkste data op een rij. De onderlijnde activiteiten staan open voor groot publiek dus spring gerust eens binnen.  We verwelkomen je graag!

11/09/2018  Officiële opening  feestjaar met boomplanting, startschot sociaalmediaproject én fotoproject Lieve Blancquaert 
22/01/2019  Retrodag in BuBaO en BuSO waarbij leerkrachten en leerlingen zich volledig inleven in de dag van toen via gepaste outfits, griffels en leien én volksspelen 
9- 10/02/2019  Toneelopvoering van het Scheldeoffensief in de grote kapel met enkele cliënten van Sint-Lodewijk op de planken 
17/03/2019  Dag van de Zorg met opening fototentoonstelling van Lieve Blancquaert én feest 150 jaar Sint-Lodewijk
22/05/2019  Inclusieve sportdag
17/05/2019  Toneelvoorstelling BuBaO 
27/06/2019  SILOS (lees als: Sint-Lodewijk Sport) prijsuitreiking en afsluiten feestjaar 

Calipage run: 1000 deelnemers lopen voor Sint-Lodewijk

IMG 0471Onder een warme zomerzon, verzamelden een kleine 1000 sportievelingen aan sporthal De Warande om te lopen voor het goede doel. Dankzij Rik Ost en Anne-Sophie De Buck, mama van een van onze leerlingen, werd Sint-Lodewijk als goed doel uitgekozen. Via een lus van 2,5 km baanden jong en oud zich een weg doorheen het Wetterse stadscentrum, al lopend, wandelend of met de rolstoel. Een mooi praktijkvoorbeeld van een inclusieve samenleving. Zo zien we het graag. Een goede 150 personen schreven zich in via Sint-Lodewijk. Op die manier kreeg je er een gratis T-shirt bovenop. Oranje boven zodus, dat zag je al van ver. De Calipage Run overtrof onze stoutste dromen. De stratenloop was een spektakel van jewelste en bracht maar liefst 35.162 euro op. Wauw! De opbrengst zal aangewend worden om een outdoor fitness neer te poten op campus Kwatrecht van Sint-Lodewijk. Nogmaals bedankt aan iedereen die dit mee mogelijk maakte.

Subcategorieën