Publieksprijs Belfius Smart Awards voor zorgproject Care-Create-Smile-Together

Dat een ‘Smart Belgium’ geen verre toekomst is, bewijzen deze 6 winnaars van de Belfius Smart Awards, gekozen uit 185 sterke verhalen: OCMW Landen, Waver, Orbix, MIROM Roeselare en Sint-Lodewijk, Mariagaard & Scheppersinstituut Wetteren. Ze kwamen voor vakjury en publiek het sterkst uit een selectie van 185 inspirerende projecten die, stuk voor stuk, de Belgische samenleving beter en duurzamer maken.

Sint-Lodewijk, Mariagaard en het Scheppersinstituut wonnen de publieksprijs voor het Care-Create-Smile-Togetherproject. Het gaat hier om een unieke samenwerking tussen Buitengewoon Onderwijs Type 4 Sint-Lodewijk, het vijfde jaar Industriële Wetenschappen van het Scheppersinstituut en het zevende jaar Leefgroepenwerking van Mariagaard. De leerlingen van die 2 laatste scholen creëren op vraag van Sint-Lodewijk 4 concrete oplossingen voor kinderen met een motorische beperking. De volgende uitdaging is om een investeerder te vinden voor de prototypes die door de scholen werden ontworpen. 

De uitreiking vond plaats op dinsdag 16 mei in The Egg in Brussel en hoe blij Florance, Marijke en Evelyn waren zie je in dit (smartphone)filmpje. Dank aan alle mensen die op ons gestemd hebben. 

Reportage Kanaal Z