Sint-Lodewijk genomineerd voor Belfius Smart Awards

Enkele maanden geleden lanceerde Belfius de ‘Belfius Smart Awards 2016’, de zoektocht naar vernieuwende projecten die maatschappelijke uitdagingen slim aanpakken. De Belfius Smart Awards richten zich tot lokale overheden, bedrijven, intercommunales, ziekenhuizen, scholen, rusthuizen en zorgcentra in de vier uithoeken van ons land die op een slimme manier een antwoord geven op de uitdagingen van morgen. In totaal werden niet minder dan 185 deelnames ingediend, waarvan er 50 werden genomineerd voor de officiële uitreiking op dinsdag 16 mei.

Voor het beoordelen van de 185 inzendingen deed Belfius een beroep op diverse gespecialiseerde jury's, die bestaan uit vertegenwoordigers uit de academische wereld, onderzoeksinstellingen en uit de zorg- en de technologiesector. Nathalie Crutzen, jurylid en directrice van het Smart City Institute: "De keuze was niet eenvoudig. De 185 projecten die werden ingediend, dragen er immers elk op hun manier toe bij om België 'smarter' te maken. De 50 genomineerde projecten zijn allesbehalve utopisch en dragen duidelijk bij tot het beantwoorden van de uitdagingen van onze samenleving: overheden die de burger beter dienen, ondernemingen die rendement koppelen aan duurzaamheid, scholen die technologische vooruitgang stimuleren enz. Wij hopen van ganser harte dat zij net als de andere ingediende projecten een bron van inspiratie zullen vormen voor andere openbare en privé-instellingen".

6 Belfius Smart Awards

De "Belfius Smart Awards" bestrijken drie domeinen – Smart Cities, Smart Companies, Smart Care – en zijn onderverdeeld in zes categorieën. De Belfius Smart Care Award, de categorie waarin Sint-Lodewijk samen met Mariagaard en het Scheppersinstituut werd genomineerd, bekroont de beste verwezenlijking op het vlak van de technologische ontwikkeling, onderzoek, maatschappelijke impact en innovatie in de domeinen gezondheidszorg en onderwijs.

Publieksprijs

Naast deze vijf Awards zal er tijdens het Belfius Smart Belgium-event op dinsdag 16 mei 2017 ook een publieksprijsoverhandigd worden. Voor die publieksprijs kan elektronisch worden gestemd tijdens de weken voorafgaand aan het evenement via de website belfius.be/smartbelgium.

Bekijk hier een filmpje van Sint-Lodewijk over het genomineerd project .

 

10 genomineerden in categorie Smart Care Award

1. CHU UCL Namen site Godinne: tablet helpt patiënten zonder stem uit isolement

2. FabLab+: experimenteren en innoveren voor leerlingen en bedrijven

3. HIVset: virtual reality om dementiepatiënten beter te begrijpen

4. Hogeschool Namen-Luik-Luxemburg (Henallux): Nanogrid, alternatief voor nucleaire energie

5. Hogeschool Sint-Lucas Antwerpen: interactieve sprookjes in het ziekenhuis

6. Hogeschool Thomas More Mechelen-Antwerpen: streven naar heldere communicatie in de zorgsector

7. Psychiatrisch Ziekenhuis Duffel: mobiele app voor patiënten met bipolaire stoornissen

8. Sint-Lodewijk Wetteren: hulpmiddelen die mensen met motorische beperking echt helpen

9. UZ Gent: ziekenhuis print hulpmiddelen op maat

10. WZC Edouard Remy Leuven: technologische innovatie als antwoord op vergrijzing