Sint-Lodewijk wint WGO-awards in categorie duurzaamheid

Vrijdagavond 20 januari heeft Frans Samyn, voorzitter van de raad van bestuur van vzw Tabor, voor de tweede keer WGO-awards uitgereikt. De tweejaarlijkse prijs van de Taborgroep wil inspirerende projecten in de kijker zetten die WaardeGericht Ondernemen, kortweg WGO, in de praktijk brengen. ‘De projecten hebben terecht een award gekregen’, zegt jurylid Yvonne Denier. ‘Wij hebben een grote waardering voor het enorm engagement.’

Winnaarswgo2016small

De Taborgroep, een organisatie van 62 scholen, ziekenhuizen of andere sociale voorzieningen, die in totaal 8000 medewerkers telt en bij volle capaciteit een kleine 20000 cliënten of patiënten heeft, reikte in Gent voor de tweede keer de WGO-awards uit. Tabor verleent consultancy aan organisaties en wil tegelijkertijd waardegericht ondernemen stimuleren. Met de WGO-award wordt hiervoor op een positieve manier aandacht gevraagd. En met succes.

Dit jaar deed de groep het nog beter dan bij de eerste editie. Deze keer werden 10 in plaats van 8 awards uitgereikt.

Gouden Musketon
De award is een gouden musketon. ‘De Taborgroep verwijst immers naar de Taborberg die het netwerk symboliseert’, verduidelijkt directeur Paul Ongenaert. ‘Samenwerken, samen een weg afleggen. Als je bergen beklimt heb je musketons nodig om je te beveiligen, om je met anderen te verbinden, om elkaar op te vangen. De Gouden Musketon zet die symboliek uit het netwerk verder.’

Externe jury
De organisaties van de Taborgroep konden een project indienen. Daarna boog een jury met professor ethiek Ignaas Devisch (UGent), professor Yvonne Denier (ethicus K.U.Leuven en Zorgnet-Icuro) en Kaat Pauwels (directeur sociale innovatiefabriek) zich over de voorstellen.

Bekroonde projecten
De awards werden uitgereikt in 3 categorieën. De projecten die een prijs in ontvangst mochten nemen zijn:

In de categorie ‘empathie’: College O.-L.-V.-ten-doorn Eeklo met het project ‘blik op de wereld’; IVV Sint Vincentius Gent met het project ‘start 2 care’; WZC Sint-Jozef Gent met het project ‘de client staat centraal’.

In de categorie 'integriteit’: College O.-L.-V.-ten-Doorn Eeklo met het project ‘taal-en jobcoaching op de werkvloer’; MFC Ten Dries met het project ‘inclusief Engels taalkamp’; Dienstverleningscentrum De Triangel met het project ‘het zebrakoor’; De Vierklaver Landegem met het project ‘op zoek naar LEF-kapitaal’.

In de categorie 'duurzaamheid’: Sint-Paulus Kortrijk, met het project ‘een droom van een speelplaats’; Sint-Lodewijk Kwatrecht met het project ‘licht, lucht en ruimte’; De Bron Lovendegem met het project ‘samen bouwen aan onze speeltuin’.

De awards werden uitgereikt tijdens een originele show met film, audio en toneel. De organisaties kwamen de award zelf in ontvangst nemen en werden bedankt door alle aanwezigen met een luid applaus.