Vzw Tabor reikt voor de tweede keer WGO-awards uit

Op vrijdag 20 januari worden in Gent WGO-awards uitgereikt. De tweejaarlijkse prijs van de Taborgroep wil inspirerende projecten in de kijker zetten die WaardeGericht Ondernemen, kortweg WGO, in de praktijk brengen. Begin 2015 werd zo aan 8 projecten een Gouden Musketon toegekend. ‘We hopen in deze tweede editie nog beter te doen’, vertelt Paul Ongenaert, directeur van de Taborgroep.

Met de WGO-award wordt op een positieve manier aandacht gevraagd voor waardegericht ondernemen. De vele inspanningen die op dat vlak gebeuren door de Tabor-organisaties worden op die manier beloond.

Externe jury

De 62 sociale profit organisaties van de Taborgroep konden een project indienen. Daarna boog een jury met professor ethiek Ignaas Devisch (UGent), professor Yvonne Denier (ethicus K.U.Leuven en Zorgnet-Icuro) en Kaat Pauwels (directeur sociale innovatiefabriek) zich over de voorstellen.

‘Het is zeker niet de bedoeling om dé winnaar te kiezen’, licht Paul Ongenaert verder toe. ‘De projecten die de juryleden als bijzonder waardevol appreciëren, belonen we met een award. Het is geen wedstrijd. We willen goede praktijkvoorbeelden delen. Kennis en ervaringen delen en elkaar inspireren zijn de kerngedachten van ons netwerk.’

Waardegericht ondernemen

WaardeGericht Ondernemen (WGO) betekent in essentie het opnemen van een integrale verantwoordelijkheid voor alle mensen en in het bijzonder voor mensen in nood. Als waardegerichte organisatie werkt de Taborgroep vanuit empathie als motor voor sociale cohesie, een hoog integriteitsgehalte, en duurzaamheid door het nastreven van de essentie. Die drie kernwaarden van de groep vertrekken vanuit de zeven ankerpunten die bij de stichting geformuleerd werden: solidariteit, gastvrijheid, evenwaardigheid, openheid, kwaliteit, soberheid en innovatie.

De uitreiking van de WGO-awards vindt plaats op 20 januari tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsontmoeting van de Taborgroep, in Gent.