Bewoners FAM ruimen zwerfvuil Massemen op

Wetterse verenigingen kunnen een centje bijverdienen door zwerfvuil op te ruimen.  Het FAM, de volwassenwerking van Sint-Lodewijk, stelde zich kandidaat en maakte op woensdag 12 oktober Massemen schoon.

zwerfvuil-webGehuld in fluohesjes en gewapend met grijptangen, handschoenen en vuilzakken begonnen de bewoners van het FAM onder een mooie herfstzon aan het opruimen van zwerfvuil. Ze kregen daarbij hulp van vrienden, familieleden en begeleiders.
Voor het eerst nam het FAM Massemen onder handen. “Dat inderdaad een groter traject dan we gewend zijn. De bewoners met de elektrische rolwagens hebben de verste afstand afgelegd, de mindermobiele bewoners de dichtste. Wat wel opviel is dat er in de straat aan de Spoorweg en de Diepenbroekstraat heel veel vuil lag”, vertelt begeleidster Anneleen Brantegem.
Hoeveel kilogram het FAM verzameld heeft, is nog niet bekend maar de bewoners hopen in ieder geval dat ze volgend jaar opnieuw morgen opruimen. “Onze bewoners zijn trots wanneer ze ook een steentje kunnen bijdragen. En dat we de dag geëindigd zijn in het frietkot maakte het alleen maar leuker.”