Sint-Lodewijk doet opnieuw mee aan Car Free Day

Op donderdag 22 september neemt Sint-Lodewijk voor de derde keer op rij deel aan Car Free Day. Car Free Day is een jaarlijkse actiedag in het kader van de Week van de Mobiliteit. De actie past perfect binnen het mobiliteitsbeleid van Sint-Lodewijk.

Op Car Free Day worden alle medewerkers in Sint-Lodewijk aangemoedigd om de wagen zoveel mogelijk aan de kant te laten en met de fiets, trein of bus naar het werk te komen. Carpoolen kan ook. Op de nieuwe parking langs de Kwatrechtsteenweg zullen trouwens parkeerplaatsen voor carpoolers voorbehouden worden.

‘Deze jaarlijkse actiedag past perfect binnen ons Pendelfondsdossier. Het stimuleren van duurzame mobiliteit is ook opgenomen in het strategisch beleidsplan 2015-2020’, licht algemeen directeur Ward Van Hoorde toe. Daarom helpen ze de medewerkers in Sint-Lodewijk om alternatieve vervoersmiddelen uit te proberen. Deze middag kunnen de medewerkers bijvoorbeeld een proefritje maken met elektrische fietsen.

In de vergaderzaal kunnen de medewerkers die op een duurzame manier naar het werk kwamen, genieten van een gezond en alternatief buffet. Iedereen die zijn deelname aan Car Free Day registreerde, krijgt daar nog een gadget bovenop en kan ook deelnemen aan een quiz waar een mooie en gezonde hoofdprijs is aan verbonden.

Stafmedewerker Marc Nachtergaele heeft het grootste aantal fietskilometers achter de kiezen. Om 6.00 uur vertrok hij met de fiets in Dentergem. Achtenveertig kilometer en 1.25 uur later stond hij in Sint-Lodewijk. In de zomer komt Marc elke dag met de fiets naar Sint-Lodewijk. Naast die wekelijkse 500 km woon-werkverkeer kruipt hij ook in het weekend nog op de koersfiets. ‘Als ontspanning’, lacht hij.