Sint-Lodewijk doet mee aan Car Free Day

Op donderdag 17 september neemt Sint-Lodewijk voor de twee keer op rij deel aan Car Free Day. Car Free Day is een jaarlijkse actiedag in het kader van de Week van de Mobiliteit. De actie past perfect binnen het mobiliteitsbeleid van Sint-Lodewijk.

Sint-Lodewijk investeert in duurzame mobiliteit. In 2014 kreeg Sint-Lodewijk nog goed nieuws van Vlaams minister Crevits. In het kader van het pendelfonds subsidieert de Vlaamse Regering (maximaal) de helft van de kosten van het mobiliteitsplan van Sint-Lodewijk. ‘In totaal zijn er 5 actiepunten, waarbij ook rekening gehouden is met de reeds talrijke fietsende medewerkers. Onder meer zullen er pendelfietsen ter beschikking gesteld worden, komt er een gloednieuwe fietsenstalling voor 80 fietsen, en komen er gescheiden douches en kleedruimtes’, vertelt preventieadviseur Guido Van Eygen.

Op Car Free Day vestigt Sint-Lodewijk nog eens extra aandacht op duurzaam woon-werkverkeer. Elke medewerker die op 17 september te voet komt of voor fiets, trein, bus of carpoolen kiest, krijgt een gezond en alternatief buffet en een kleine attentie. Ook algemeen directeur Ward Van Hoorde zal voor één keer de wagen laten staan. ‘Er zijn vaak tal van redenen waarom het niet zou lukken, maar voor vandaag doen we een extra inspanning en willen we ook onderstrepen dat we hier als organisatie hier echt voor kiezen’, zegt de algemeen directeur.