BuSO wint prestigieuze prijs ontwikkelingssamenwerking

De leerlingen van 5 Organisatiehulp van BuSO Sint-Lodewijk hebben de juryprijs van de kanselarij van de eerste minister en de Europese Commissie gewonnen. De videowedstrijd werd georganiseerd in het kader van het Europees Jaar voor Ontwikkeling en was een succes: bijna 300 leerlingen en hun leerkrachten wisselden ideeën uit over het belang van solidariteit met ontwikkelingslanden en brachten dit vervolgens in beeld.

residence palaceOp zaterdag 9 mei, het feest van Europa en opendeurdag van de Europese Instellingen, werden de leerlingen van Sint-Lodewijk ontvangen in het het Berlaymontgebouw van de Europese Commissie. Daar kregen Morgane, Laura, Cynthia, Jens en Lien de juryprijs voor hun videoinzending over solidariteit en ontwikkelingssamenwerking.

‘Toen we dinsdag hoorden dat we een prijs hadden gewonnen, geloofden we het eerst niet. We waren allemaal heel blij! In Brussel bleek dan dat we de prijs hadden gewonnen waarop we gehoopt hadden: een tablet voor iedereen in onze klas!’, vertelt een fiere Jens Hemelaer.

 

Na de officiele prijsuitreiking werden de klassen uitgenodig om de vergaderzaal van de Europese Commissie te bezoeken. 'Het is een dag om nooit te vergeten! We hebben zoveel gezien en meegemaakt, ook achter de schermen. Het was fantastisch!', zegt Laura Verdonck.

De winnende videos zullen getoond worden op de verspreidingskanalen van de partners van de wedstrijd (o.a. Europese instellingen) om hun visie op de ontwikkelingssamenwerking te verspreiden.