Sint-Lodewijk steunt Cunina

Op 29 april bracht auteur Sabine De vos een bezoek aan BuBaO Sint-Lodewijk.  Ze gaf er voor alle klassen van onze lagere school een lezing uit haar boeken. Eén lezing is echter blijven hangen. Sabine zet zich in voor de organisatie Cunina

cunincaCunina is een ontwikkelingsorganisatie die ervoor zorgt dat kansarme kinderen in het Zuiden school kunnen lopen. Want wie onderwijs kan volgen, heeft veel meer kans op slagen in het leven.  Zonder school kunnen ze hun capaciteiten niet ten volle benutten. Armoede is vaak één van de belangrijkste redenen. Niet alleen het schoolgeld vormt een obstakel, maar ook het geld voor het uniform, de boeken en het transport.

Daarom steunt Sint-Lodewijk Cunina. In samenwerking met Torfs en wereldmissiehulp zal er eind mei een schoenencontainer op de campus van Kwatrecht worden geplaatst. De ingezamelde schoenen zullen verkocht worden ten voordele van Cunina.

Op die manier wil Sint-Lodewijk een steentje bijdragen om deze kinderen verder te helpen hun dromen waar te maken en ook naar school te kunnen gaan.