Leerling Gilles D'hondt genomineerd voor trofee Marc Herremans

Sport stopt niet bij een fysieke beperking. Om die boodschap luister bij te zetten, reikte boegbeeld Marc Herremans opnieuw een trofee met zijn naam uit. Sporters en organisaties die dag in dag uit bewijzen dat een beperking geen beperking hoeft te zijn voor een sportieve en actieve levensstijl, komen in aanmerking voor de waardevolle erkenning. Ook in 2013 reikt To Walk Again de trofee Marc Herremans uit in 3 categorieën, namelijk de jongeren, de volwassenen en organisatie. In de categorie jongeren is leerling Gilles D'hondt genomineerd.

GillesDHondtGilles D'hondt is een jongeman die zich enkele jaren geleden aansloot bij de Rolling Raccoons Gent. Ook op de kampen van TWA is hij steeds van de partij. Deze rolstoelbasketballer heeft een ongelofelijke inzet. Toen hij begon met rolstoelbasket lukte voor hem weinig of niks, hij bleef er in geloven en toonde training na training de volle inzet. Training na training zag je vooruitgang bij hem. Na ongeveer drie seizoenen training speelt Gilles niet alleen meer bij de Rolling Raccoons, maar gaat hij ondertussen al meetrainen met één van onze Belgische competitieploegen. Het is een jongeman met veel doorzettingsvermogen en wilskracht, net zoals zijn voorbeeld Marc Herremans. 

Gilles kan de tweede leerling van Sint-Lodewijk worden die de trofee in de categorie jongeren binnenrijft. In 2012 won leerling Tom Loobuyck immers de trofee. En nog in 2012 won Sint-Lodewijk de trofee in de categorie organisatie.

Van 17 tot en met 25 oktober kunt u online stemmen. De uitreiking van de trofee Marc Herremans 2013 vindt plaats tijdens de To Walk Again familiedag op zondag 27 oktober op het Sporta-centrum in Tongerlo.