Sint-Lodewijk wint Cera Award

Op het event ‘De som van creativiteit, technologie en engagement’ zaterdag 28 september in Leuven werd de winnaar bekend gemaakt van de verkiezing ‘Organisatie Cera Award 2013’. Deze verkiezing is een erkenning voor socialprofitorganisaties die qua technologische vernieuwing een voorbeeld zijn voor de sector. Ook in de socialprofitsector kunnen technologische vernieuwingen een groot verschil maken. Maar technologie en socialprofit is niet altijd een voor de hand liggende combinatie. Dat het wel kan bewijzen de genomineerden Mediander uit Roosdaal, Dienstencentrum Mozaïek uit Oostakker, Woonzorgcentrum Dijlehof uit Leuven en Sint-Lodewijk uit Wetteren. Uiteindelijk haalde Sint-Lodewijk het in een spannende nek aan nek race met 541 stemmen.

Innovatie

Algemeen directeur Ward Van Hoorde was erg blij met de prijs en noemde het een erkenning voor de inzet van zijn medewerkers. Bruno Aerts, directeur van Verso, die de award uitreikte, wees erop dat innovatie ook expliciet in de missie van Sint-Lodewijk staat, en dat deze erkenning dus niet per toeval komt.Innoveren doet Sint-Lodewijk door een plek te creëren waar cliënten hun mogelijkheden optimaal kunnen ontwikkelen, open te staan voor én actief mee te werken aan verandering en vernieuwing én een dynamische organisatie te zijn met respect voor traditie maar met een open blik op de toekomst.

Aangepast fietsslot

Het afgelopen jaar werkten studenten productdesign van de KHLim-Mad faculty aan een aangepast fietsslot voor mensen met een motorische beperking. Door hun handicap is het voor sommige kinderen en jongeren immers onmogelijk om codes te onthouden of met sleuteltjes te werken. Prototypes van het fietsslot waren te zien op de stand van Sint-Lodewijk op de REVA-beurs in Flanders Expo.

 

bron: Cera Award