Sint-Lodewijk genomineerd voor Cera-Award

Sint-Lodewijk is genomineerd voor de Cera-award. Cera reikt deze award uit aan een socialprofitorganisatie die, op het vlak van technische innovatie, een voorbeeld is voor andere organisaties binnen de socialprofitsector. Hiermee wil Cera andere organisaties stimuleren om te vernieuwen.

Op technologisch-wetenschappelijk vlak verandert onze maatschappij razendsnel. Cera Award helpt socialprofitorganisaties om deze technische evoluties op te volgen door hen te linken aan technische studenten.

Zo hebben de eerstejaarsstudenten van MAD-faculty van de Katholieke Hogeschool Limburg op vraag van Sint-Lodewijk een prototype van een fietsslot ontworpen. Met zo’n fietsslot kunnen mensen met een motorische beperking niet alleen hun fiets maar ook hun rolstoel of ander hulpmiddel op een veilige manier achterlaten. De prototypes waren eind april op de REVA-beurs in Flanders Expo te zien. In schooljaar 2014-2015 zullen twee informaticastudenten een app op maat van volwassenen met een motorische handicap uitwerken.

De andere genomineerden zijn Mediander uit Roosdaal, Dienstencentrum Mozaïek uit Oostakker en Woonzorgcentrum Dijlehof uit Leuven. De winnaar wordt op zaterdag 28 september 2013 bekend gemaakt.

STEMMEN kan hier