Opnieuw bouwkamp in Sint-Lodewijk

Op zondag 30 juni is het bouwkamp van DVM HTB (vroegere Dames van Maria) opnieuw neergestreken in Sint-Lodewijk, een voorziening voor mensen met een motorische beperking. 18 leerlingen uit de technische en beroepsafdeling en vier begeleidende leerkrachten zijn met frisse moed aan een leuke klusweek begonnen.

Voor de zevende keer is het de leerkrachten Guy Van Hecke en Dieter Thoen en nog twee collega’s gelukt om hun leerlingen warm te maken voor vrijwilligerswerk in de meest brede zin van het woord. Guy en Dieter vinden het belangrijk dat leerlingen in hun vakantie even tijd zoeken en vinden om wat te doen voor hun medemens.

IMG 3573

'De ervaringen die ze hier opdoen zijn vaak een enorme rijkdom en inspiratiebron voor hun verdere leven. Hier in Sint-Lodewijk ervaren ze ook dat er leeftijdsgenoten zijn die heel gelukkig zijn ondanks een beperking die ze met zich meedragen. Natuurlijk staat er ook amusement op het programma. We gaan bijvoorbeeld op een doordachte manier UNO spelen, en verliezen. Want er kan er maar eentje winnen. Tot slot willen we aan de hand van ons bouwkamp ook aantonen dat jongeren echt iets in hun mars hebben en dat ze wel willen werken! Heel dit verhaal past dan ook perfect in het opvoedingsproject dat onze school nastreeft’, vertelt DVM-leerkracht Guy Van Hecke.

DVM HTB is voor de tweede maal op rij te gast in Sint-Lodewijk. Net als vorig jaar zullen de leerlingen allerlei klusjes opknappen.

‘De extra handen komen echt van pas. Onze kinderen kijken ook uit naar de realisatie van de leerlingen van DVM HTB. Dit jaar gaan ze niet enkel schilderen maar ook zitelementen maken die ontworpen zijn door onze technische dienst’, vertelt Inge De Wilde.