Brons op EK voor Kirsten De Laender

Op het Europees Kampioenschap boccia in Guimaraes (Portugal) veroverde Kirsten De Laender de bronzen medaille in de individuele competitie BC3. Cilissen sneuvelde in de 1/8ste finales, debutant Verwimp lijkt klaar voor de toekomst.
 
Na het mislopen van de bronzen plak in de teamcompetitie, won De Laender makkelijk haar poule in de individuele competitie (zie ook hier). Ze won ook haar derde groepswedstrijd overtuigend met 11-0. Na overwinningen tegen de Spaanse Veronica (achtste finales, 3-1) en de Schot McCowan (kwartfinales, 7-4) stond in de halve finales vice-Paralympisch kampioen Macedo op het programma. Kirsten De Laender toonde zich minstens gelijkwaardig aan de Portugees. Na de vier 'ends' stond het 4-4, maar in de tiebreak was het de thuisspeler die aan het langste eind trok. In de kleine finale won de Somival-atlete, die opnieuw bijzonder sterk acteerde, met 3-1 van de Brit Jess Hunter. Na haar bronzen medaille op de Spelen van London in de teamcompetitie, opnieuw een mooie prijs voor de jonge atlete.
 
Teamsportcoördinator Tim Decleir en coach Steven Troch waren het alvast eens: “Een vierde plaats met het pair en brons in de individuele competitie, daar hadden we wel voor getekend. Ook al gingen we zeker voor een medaille met het pair. Het stelt onze plaats op het WK volgend jaar alvast ruimschoots veilig. Anderzijds bevestigden we opnieuw dat we op beide vlakken, indien alles vlot blijft lopen de komende jaren, zullen meestrijden voor een kwalificatie en medaille in Rio 2016.

(bron: http://www.paralympic.be)