Dag van de Zorg was groot succes

De eerste deelname van Home Diepenbroek, de volwassenwerking van Sint-Lodewijk, aan de Dag van de Zorg was meteen een schot in de roos. Bijna 200 bezoekers werden getrakteerd op een film, zelfgebakken koekjes met koffie en een geleid bezoek.   

De rondleiding gaf de bezoekers een compleet beeld van de leefwereld van mensen met een motorische beperking in een nursingtehuis. "De groepen waren heel divers. Potentiële stagiairs, familie van medewerkers, kandidaat-bewoners, buren... Doorheen de dag geven we 20 rondleiding, en dat is meer dan verwacht", zegt een tevreden Karen Van Driessche.

Ook de bewoners waren erg enthousiast over de deelname aan de Dag van de Zorg. "Ik hoop dat we volgend jaar weer deelnemen aan de Dag van de Zorg. Ik vond het heel leuk dat er zo veel volk was en dat ik op het einde van de rondleiding een attentie aan de bezoekers mocht geven", vertelt Didier Creveau.

Ook in het Wetters dagcentrum Omega blikken ze tevreden terug op de Dag van de Zorg. Op maandag 18 maart kunt u op TV Oost naar een reportage over het bezoek van zorgambassadeur Lon Holtzer en de organisatoren van vzw de Dag van de Zorg aan het dagcentrum kijken.

Bekijk hier de foto's van de Dag van de Zorg