Sint-Lodewijk wint trofee Marc Herremans

Op zondag 21 oktober werd in Tongerlo voor de derde keer de trofee Marc Herremans uitgereikt. In totaal werden via de website een kleine 3000 stemmen uitgebracht in de categorie jongeren, volwassenen en organisaties. Het waren Tom Loobuyck, Frank Van Linden en VZW Sint-Lodewijk die uiteindelijk met de eer gingen lopen. Tom Loobuyck is een leerling van Sint-Lodewijk. ‘We zijn echt fier dat we twee keer in de prijzen vallen. Dit is een opsteker voor alle leerlingen en medewerkers van de Sint-Lodewijkgemeenschap.’, zegt de fiere algemeen directeur Ward Van Hoorde.

Leerling Tom Loobuyck is nog onder de indruk van de uitreiking. Door een uiterst zeldzame aandoening in het ruggemergkanaal heeft Tom zijn droom om naar de sportschool te gaan, moeten opgeven. Maar met sporten is hij niet gestopt. Hij tennist, basket en handbiket. Zijn verbetenheid en doorzettingsvermogen hebben hem veel stemmen opgebracht. ‘Ik hoor net dat ik bijna 1000 stemmen gehaald heb. Dat is echt straf. Nee, dat had ik absoluut niet verwacht’, zegt de 16-jarige Tom.

Sint-Lodewijk nam in september nog deel aan Run to Walk Again, de estafetteloop ten voordele van de vzw van Marc Herremans. Ook volgend jaar wil Sint-Lodewijk opnieuw aan de start staan. ‘Niet alleen omdat wij de doelstelligen van Run to Walk Again onderschrijven maar ook omdat wij het een fantastische teambuilding vonden’, voegt preventieadviseur Dirk Van Wesepoel toe.