Brons voor leerling en oud-leerlingen Sint-Lodewijk

België heeft een vierde medaille behaald op de Paralympische Spelen. In het boccia hebben Kirsten De Laender (19) en Pieter Cillissen (34) brons gewonnen. Het gemengde duo won in de kleine finale met 4-3 van Zuid-Korea.

Het boccia pair dubbel gemengd BC3, bestaande uit Kirsten De Laender, Pieter Cilissen en reservelid Pieter Verlinden, startte de competitie op de Paralympics 2012 ijzersterk. Al hun kwalificatiewedstrijden wonnen ze overtuigend: 7-1 tegen Thailand, 12-1 tegen Spanje en 3-2 tegen vicewereldkampioen Portugal. Hierdoor waren ze meteen rechtstreeks geplaatst voor de halve finale.

In de halve finale kwamen ze uit tegen Griekenland, een wedstrijd die niet liep zoals gehoopt. Het duo kon geen enkele maal scoren en verloor met 7-0. Alle medaillehoop was echter nog niet vervlogen: in de B-finale tegen Zuid-Korea kon het boccia pair nog aanspraak maken op de bronzen medaille.

Het werd een spannende strijd en vlak voor het ingaan van de laatste ronde stond België met 3-2 achter. Alle druk kwam op de schouders van Kirsten De Laender te liggen. Ze slaagde er in om haar koelbloedigheid te bewaren en zorgde er met haar laatste worp voor dat België met twee ballen dichter bij de jack (de witte bal waarnaar moet gespeeld worden) lag. Hierdoor won België op de valreep met 4-3 van Zuid-Korea en kaapte de bronzen medaille weg.

Griekenland won de finale tegen Portugal met 4-1 en kroonde zich zo Paralympische kampioen boccia pair dubbel gemengd BC3. (bron:bloso.be)

Kijk hier naar de reportage over het warm onthaal van Kirsten in Sint-Lodewijk: reportage TV Oost.

Kirsten werd met het nodige enthousiasme onthaald op Sint-Lodewijk, klik hier voor de foto's.