In de kijker

Bezoek ons op Dag van de Zorg

Op Dag van de Zorg, op zondag 17 maart, stellen fotografe Lieve Blancquaert en onze leerlingen en bewoners vol trots hun fotoproject '150 jaar in beweging' voor in de kapel van Sint-Lodewijk.

Via tal van andere activiteiten dompelen we je graag onder in onze werking waarbij zowel onderwijs, ondersteuning als zorg voor mensen met een motorische beperking aan bod zullen komen. Zo zijn er onder andere rondleidingen, een kermis, een rolstoelparcours, je kan de Tovertafel komen uitproberen, langs onze wall of fame kuieren, koken met een beperking, hulpmiddelen uitproberen, de bouwplannen van het hoofdgebouw bezichtigen en ga zo maar door.

Zin in een kleine pauze? Je kan een hapje eten in de foodmarket, iets lekkers drinken in Bar Louis of de Bubblebar en als dessertje raden we de lekkere pannenkoeken van de eenheid Kinderen aan.

Dit alles overspoelen we graag met een muzikaal sausje dat wordt verzorgd door Arco Baleno, De Vette Pistons en Les Amies de Charles.

PS Dit jaar gaat onze opendeurdag op Dag van de Zorg door, en niet in mei.

Tot dan!

Sint-Lodewijk - 150 jaar samen toekomst maken

Dit schooljaar blaast Sint-Lodewijk 150 kaarsjes uit. Alles begon in 1869 toen De Zusters van Liefde een weeshuis en kostschool bouwden, naast de kloosterkapel die al enkele jaren eerder opgetrokken was. Doorheen de jaren onderging Sint-Lodewijk grote metamorfoses. Zo schittert het nieuwe internaatsgebouw Louisville sinds 2016 op campus Kwatrecht en zal ook het oude kloostergebouw in de nabije toekomst onder handen genomen worden. 

150 jaar Sint-Lodewijk, dat is niet niets. Deze feestelijke gelegenheid laten we niet onopgemerkt voorbij gaan. We staken een volledige feestkalender in elkaar. Even de belangrijkste data op een rij. De onderlijnde activiteiten staan open voor groot publiek dus spring gerust eens binnen.  We verwelkomen je graag!

11/09/2018  Officiële opening  feestjaar met boomplanting, startschot sociaalmediaproject én fotoproject Lieve Blancquaert 
22/01/2019  Retrodag in BuBaO en BuSO waarbij leerkrachten en leerlingen zich volledig inleven in de dag van toen via gepaste outfits, griffels en leien én volksspelen 
9- 10/02/2019  Toneelopvoering van het Scheldeoffensief in de grote kapel met enkele cliënten van Sint-Lodewijk op de planken 
17/03/2019  Dag van de Zorg met opening fototentoonstelling van Lieve Blancquaert én feest 150 jaar Sint-Lodewijk
22/05/2019  Inclusieve sportdag
17/05/2019  Toneelvoorstelling BuBaO 
27/06/2019  SILOS (lees als: Sint-Lodewijk Sport) prijsuitreiking en afsluiten feestjaar 

Sint-Lodewijk jaarverslag 2017

jaarverslag-sint-lodewijk-2017

Vorig jaar mocht Sint-Lodewijk met grote trots de ingebruikname van de nieuwbouw Louisville aankondigen. We blijven het pad van de vernieuwing bewandelen en staken bijgevolg ook het jaarverslag in een nieuw jasje. Vaarwel aan de papieren druk. Deze editie is milieuvriendelijk, interactief en staat boordevol sterke verhalen. 
Wil jij weten hoe cliënt Pascale het stelt nu ze zelfstandig woont in een sociaal appartement? Ook benieuwd naar de trofeeën die sportief en creatief talent van Sint-Lodewijk in de wacht hebben gesleept? Of nieuwsgierig naar de symboliek achter het kunstwerk dat naast Louisville neergepoot is? Je bent slechts één klik verwijderd van het antwoord op al deze vragen. 

 

Sint-Lodewijk steunt Berrefonds

Sint-Lodewijk kan helaas niet zelf geselecteerd worden als goed doel van de Warmste Week, maar we willen wel zelf een steentje bijdragen aan een warmere wereld. Sint-Lodewijk onderneemt een heleboel acties ten voordele van het Berrefonds. Dat is een vzw die steun biedt aan ouders die een ongeboren of jong kindje verloren zijn. 

Benieuwd naar wat we zo allemaal doen?

  • meedoen aan de Warmathon in Gent
  • een mini-warmathon op Sint-Lodewijk
  • voetbal- en bocciawedstrijden
  • rosse muntjes verzamelen
  • music for live
  • zuivelverkoop
  • koekenbak

Calipage run: 1000 deelnemers lopen voor Sint-Lodewijk

IMG 0471Onder een warme zomerzon, verzamelden een kleine 1000 sportievelingen aan sporthal De Warande om te lopen voor het goede doel. Dankzij Rik Ost en Anne-Sophie De Buck, mama van een van onze leerlingen, werd Sint-Lodewijk als goed doel uitgekozen. Via een lus van 2,5 km baanden jong en oud zich een weg doorheen het Wetterse stadscentrum, al lopend, wandelend of met de rolstoel. Een mooi praktijkvoorbeeld van een inclusieve samenleving. Zo zien we het graag. Een goede 150 personen schreven zich in via Sint-Lodewijk. Op die manier kreeg je er een gratis T-shirt bovenop. Oranje boven zodus, dat zag je al van ver. De Calipage Run overtrof onze stoutste dromen. De stratenloop was een spektakel van jewelste en bracht maar liefst 35.162 euro op. Wauw! De opbrengst zal aangewend worden om een outdoor fitness neer te poten op campus Kwatrecht van Sint-Lodewijk. Nogmaals bedankt aan iedereen die dit mee mogelijk maakte.

15e Calipage Run op 29 juni

Op vrijdag 29 juni vindt de 15de editie van de Calipage Run plaats. De Calipage Run is een traditionele stratenloop in Wetteren met vertrek en aankomst aan De Warande. Wij zijn erg verheugd om mee te delen dat de opbrengst dit jaar naar Sint-Lodewijk gaat. Met dit geld zullen we investeren in een buitenfitness voor onze campus te Kwatrecht.

Bekijk hier de digitale uitnodiging.

Programma

12.30 u. Sportfestival. Doorlopend tot 21 u. met o.m. Swim & Swing, Happening voor kinderen met grootouders en de Sportstraat.
18.30 u. Start Kids Run. Jongens en meisjes tot 13 jaar lopen in afzonderlijke reeksen per 2 jaar. De kids lopen afstanden tussen 180 en 1050 meter.
19.45 u. Start 2.5 en 5 km. Het parcours van 2.5 km is ideaal voor wandelaars en mensen met een beperking.
20.30 u. Start 10 km. 10 km lopen door het centrum van Wetteren. Ga de uitdaging aan!
21.00 u. Afterparty. Live openluchtconcert van iRock-XL.

 

Schrijfe je hier in:

 

Subcategorieën