In de kijker

Het 5 en 6de jaar van het buitengewoon secundair onderwijs (BuSO) van Sint-Lodewijk heeft de finale van de Generation €uro Students’ Award gewonnen. De wedstrijd werd uitgeschreven door de Europese Centrale Bank en de nationale centrale banken van het eurogebied, waaronder de Nationale Bank van België.

In de finaleronde van de "Generation €uro Students’ Award" moesten de leerlingen van het vijfde en zesde Economie-Moderne Talen van Sint-Lodewijk hun rentebesluit en de conclusies van hun essay mondeling te presenteren aan de jury aan de hand van een PowerPoint-diashow. "De leerlingen hebben echt indruk gemaakt met hun argumentatie voor de jury van de Nationale Bank. De beslissing was unaniem’, vertelt directeur Van Kerchove niet zonder trots.

Door de winst van Sint-Lodewijk moeten een paar examens nu verplaatst worden. "De tweedaagse reis naar de Europese Centrale Bank in Frankfurt, inclusief een ontmoeting met de president van de ECB, valt immers in de examenperiode", verduidelijken de fiere coachen Tineke Scheirlinck en Geertjen Van Damme.

Naast de reis naar Frankfurt heeft Sint-Lodewijk ook een cheque van 1 000 euro, een kristallen toffee en voor elke leerling een boekenbon ter waarde van 150 euro gekregen.

 

Lees meer

De herinrichting van de Brusselsesteenweg (N9) tussen het station van Kwatrecht en het kruispunt met de Zuidlaan (N417) en de Oosterzelesteenweg (N42) gaat op 21 oktober van start. De werken zullen een jaar in beslag nemen. Tijdens de werken volgt het doorgaand verkeer een omleiding langs de R4, de E40 en de Oosterzelesteenweg (N42).

Meer informatie over deze wegenwerken en eventuele omleidingen kan je vinden op de website van Wetteren.

 

 

 

Sint-Lodewijk is een veelbelovende samenwerking aangegaan met Tomson Recycling. Sint-Lodewijk heeft nu zelfs een eigen webshop. Door uw inktpatronen via onze webshop te kopen, steunt u onze werking. En hoe meer inktpatronen wij verkopen, hoe groter de financiële vergoeding die wij van Thomson Recycling ontvangen. En ook voor u zijn er talrijke voordelen.

 

  • U steunt onze werking
  • 40% goedkoper maar zelfde afdrukkwaliteit
  • Veel types met hogere tonercapaciteit: meer printen voor minder geld dus
  • Milieuvriendelijk
  • 90% van de bestellingen binnen 24 uur geleverd

 

 

Bestel nu bij: www.inktpatronenvoorsintlodewijk.be

 

 

België heeft een vierde medaille behaald op de Paralympische Spelen. In het boccia hebben Kirsten De Laender (19) en Pieter Cillissen (34) brons gewonnen. Het gemengde duo won in de kleine finale met 4-3 van Zuid-Korea.

Het boccia pair dubbel gemengd BC3, bestaande uit Kirsten De Laender, Pieter Cilissen en reservelid Pieter Verlinden, startte de competitie op de Paralympics 2012 ijzersterk. Al hun kwalificatiewedstrijden wonnen ze overtuigend: 7-1 tegen Thailand, 12-1 tegen Spanje en 3-2 tegen vicewereldkampioen Portugal. Hierdoor waren ze meteen rechtstreeks geplaatst voor de halve finale.

In de halve finale kwamen ze uit tegen Griekenland, een wedstrijd die niet liep zoals gehoopt. Het duo kon geen enkele maal scoren en verloor met 7-0. Alle medaillehoop was echter nog niet vervlogen: in de B-finale tegen Zuid-Korea kon het boccia pair nog aanspraak maken op de bronzen medaille.

Het werd een spannende strijd en vlak voor het ingaan van de laatste ronde stond België met 3-2 achter. Alle druk kwam op de schouders van Kirsten De Laender te liggen. Ze slaagde er in om haar koelbloedigheid te bewaren en zorgde er met haar laatste worp voor dat België met twee ballen dichter bij de jack (de witte bal waarnaar moet gespeeld worden) lag. Hierdoor won België op de valreep met 4-3 van Zuid-Korea en kaapte de bronzen medaille weg.

Griekenland won de finale tegen Portugal met 4-1 en kroonde zich zo Paralympische kampioen boccia pair dubbel gemengd BC3. (bron:bloso.be)

Kijk hier naar de reportage over het warm onthaal van Kirsten in Sint-Lodewijk: reportage TV Oost.

Kirsten werd met het nodige enthousiasme onthaald op Sint-Lodewijk, klik hier voor de foto's.

Op vrijdag 14 en zaterdag 15 september 2012 neemt Sint-Lodewijk deel aan Run To Walk Again, een 337 km lange estafette. To Walk Again is een vzw die in 2003 is opgericht door atleet Marc Herremans en zijn trainer Paul Van Den Bosch. De vzw maakt sporten met een fysieke beperking, zonder financiële beperking mogelijk.

Omdat Sint-Lodewijk de doelstelling van To Walk Again onderschrijft, vaardigen ook wij een sportieve delegatie af. Onze sportiefste medewerkers en (oud-)leerlingen zullen samen maar liefst 8 marathons afleggen. En omdat Sint-Lodewijk één van de officiële controleposten is, hopen wij natuurlijk dat u onze handbikers en lopers komt aanmoedigen. Hou dus zeker vrijdagavond 14 september vrij want het belooft een unieke doortocht te worden. Een gedetailleerd programma volgt later maar op de website www.runtowalkagain.be kunt u nu al proeven van de sfeer.

Het evenement was een groot succes! Bekijk de foto's.

In de secundaire school loopt een zeer bijzonder project. Voor de les geschiedenis verzamelen de leerlingen van 6EMT dagbladen uit elk land van de wereld. De ingescande voorpagina belandt op hun eigen webpagina. Zo wordt het classeren van Le Monde ook een beetje een les Frans, aardrijkskunde, politiek en cultuur.

Lees alles over dit project en help mee! 

 

 

Sint-Lodewijk is genomineerd voor de trofee To Walk Again van triatleet Marc Herremans. Deze trofee werd in het leven geroepen om een persoon of organisatie in de bloemetjes te zetten die dag in dag uit bewijst dat een fysieke beperking geen handicap hoeft te zijn voor een sportieve levensstijl.

Wilt u ook voor ons stemmen? Dat kan op de site van Sporta. Klik op 'Trofee M. Herremans'. Bij 'organisaties' kunt u kiezen voor Sint-Lodewijk. Bij '-21-jarigen' kunt u kiezen voor Tom Loobuyck, een leerling in OV4.

Er kan gestemd worden tot en met 18 oktober. De winnaars zullen bekend gemaakt worden op zondag 21 oktober tijdens de familiedag.

Bedankt voor uw stem!

 

 

Op zondag 21 oktober werd in Tongerlo voor de derde keer de trofee Marc Herremans uitgereikt. In totaal werden via de website een kleine 3000 stemmen uitgebracht in de categorie jongeren, volwassenen en organisaties. Het waren Tom Loobuyck, Frank Van Linden en VZW Sint-Lodewijk die uiteindelijk met de eer gingen lopen. Tom Loobuyck is een leerling van Sint-Lodewijk. ‘We zijn echt fier dat we twee keer in de prijzen vallen. Dit is een opsteker voor alle leerlingen en medewerkers van de Sint-Lodewijkgemeenschap.’, zegt de fiere algemeen directeur Ward Van Hoorde.

Leerling Tom Loobuyck is nog onder de indruk van de uitreiking. Door een uiterst zeldzame aandoening in het ruggemergkanaal heeft Tom zijn droom om naar de sportschool te gaan, moeten opgeven. Maar met sporten is hij niet gestopt. Hij tennist, basket en handbiket. Zijn verbetenheid en doorzettingsvermogen hebben hem veel stemmen opgebracht. ‘Ik hoor net dat ik bijna 1000 stemmen gehaald heb. Dat is echt straf. Nee, dat had ik absoluut niet verwacht’, zegt de 16-jarige Tom.

Sint-Lodewijk nam in september nog deel aan Run to Walk Again, de estafetteloop ten voordele van de vzw van Marc Herremans. Ook volgend jaar wil Sint-Lodewijk opnieuw aan de start staan. ‘Niet alleen omdat wij de doelstelligen van Run to Walk Again onderschrijven maar ook omdat wij het een fantastische teambuilding vonden’, voegt preventieadviseur Dirk Van Wesepoel toe.

 

 

 

 

Je kon er echt niet naast kijken: op 22 en 23 september werd er op vele plaatsen gezongen om de bezorgdheid over het klimaat een stem te geven. Speciaal voor scholen wordt dit nog eens over gedaan.

Op vrijdag 28 oktober werd het klimaatlied ‘Do it now’ ook op onze speelplaats gezongen. Aan de leerlingen uit het secundair en lager werd gevraagd om een groen of bruin kledingstuk aan te trekken om het groeps- en aardegevoel te versterken. Wereldbollen, spandoeken en affiches fleurden de actie op.

Bovendien werd alles gefilmd. Bezoek ook eens ons YouTube-kanaal 


Subcategorieën